Pj Halla-aho kommentoi Korona-kriisiä

Perussuomalaiset kiittävät hallitusta tänään ilmoitetuista, koronaepidemiaan liittyvistä toimenpiteistä. Toimet ovat oikeasuhteisia ja välttämättömiä, ja ne vastaavat kansainvälisten asiantuntijoiden suosituksia, muiden Euroopan maiden käytäntöjä ja perussuomalaisten aiemmin tekemiä esityksiä.

On tärkeää, että samalla, kun epidemiaa nujerretaan maan sisällä, uusien tartuntojen tulo ulkomailta estetään rajojen sulkemisella henkilöliikenteeltä. Yhtä tärkeää on, että Suomelle elintärkeä tavaraliikenne voi jatkua.

Tämä poikkeuksellinen tilanne on hyvin vahingollinen kaikenkokoisille yrityksille ja siten työpaikoille sekä Suomessa että kaikkialla Euroopassa. Perussuomalaisille on selvää, että hallitusohjelman tavoitteet työllisyyden ja julkisen talouden tasapainon osalta on haudattava, emmekä tule hallitusta tästä moittimaan. Tuemme kaikkia sellaisia toimenpiteitä, joilla yritykset autetaan niistä riippumattoman kriisin yli. Kun yritysten tulot jäätyvät, myös menojen on jäädyttävä. Työmarkkinaosapuolten on tässä tilanteessa pystyttävä näkemään yhteinen etu ja puhaltamaan yhteiseen hiileen.

Perussuomalaiset korostavat, että kun talouttamme ja yhteiskuntaamme ylläpidetään kriisin oloissa ja jälleenrakennetaan sen jälkeen, jokainen euro on kallis. Julkisesta kulutuksesta on otettava kaikki löysät pois. Suomen, kuten jokaisen maan, on keskityttävä itsensä ja omiensa auttamiseen. Kehitysapumenot, moninaiset maahanmuuton kustannukset sekä poliittisten järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen tuet ovat esimerkkejä menokohteista, joista pitää näissä oloissa leikata ankaralla kädellä suomalaisen työn, yrittämisen ja hyvinvoinnin puolustamiseksi. Säätiöiden verotuksellisiin erivapauksiin on puututtava.

Suomi ei liioin voi osallistua yhteisvaluutta euron pelastusprojekteihin, jotka saattavat olla edessä, mikäli koronaviruksesta pahiten kärsineen Italian talous romahtaa. Sen sijaan Suomen on syytä laatia valmiussuunnitelma eurosta irtautumiseksi.

Kansalaisilta vaaditaan tulevina viikkoina ja kuukausina suurta kärsivällisyyttä ja epäitsekkyyttä, mutta suomalaiset ovat historiansa saatossa selvinneet pahemmastakin. Keskeistä on, että he voivat luottaa päättäjien kaikissa teoissaan puolustavan juuri heidän etuaan ja kaikkien osallistuvan talkoisiin yhteisen isänmaan hyväksi.

Kirjoitettu 16.3.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa